Kdo smo?

Znanje o gozdovih si prizadeva, da bi se ljudje ponovno povezali z našo dediščino gozdov in jih obogatili z občutkom pripadnosti takemu okolju, ki se je sčasoma izgubil. Namen tega ponovnega povezovanja z okoljem je ponoviti zamisel, da so naši gozdovi naravno bogastvo, ki ga je treba varovati in negovati za prihodnje generacije, idejo, ki je bila že več desetletij zanemarjena. Gozdovi imajo koristen in pozitiven vpliv na naše življenje in ravno to se skozi program poudarja otrokom pri obisku gozda in pri sajenju dreves, ter poudarja pomen gozda kot »pljuč našega planeta«.

Kaj delamo?

Obujamo povezanost

Znanje o gozdovih v otrocih vzpodbuja pripadnost naravnemu okolju, ki jih obdaja, in jih navdušuje nad pomembnostjo gozdov in naravnega okolja za naše življenje.

Vzgajamo

Program LEAF temelji na praktičnem učnem procesu glede vseh vidikov gozdnega okolja, ki pripelje in spodbuja otroke k razumevanju in večji vključenosti v ohranjanje okolja.

Navdušujemo

Znanje o gozdovih navdihuje dijake, da uporabljajo svoje gozdove in cenijo vse čudovite stvari, ki jih gozdovi počnejo za nas, od uporabe lesa pa vse do kisika, ki ga dihamo.

Ščitimo

Otroke se spodbujajo z ilustrativnimi sredstvi in izleti, da bi ugotovili in spoznali, kako pomembno je, da zaščitimo in izboljšamo trajnostno upravljanje gozdov.