Partnerske ustanove

Glavni partnerji mednarodne organizacije FEE International, katere polnopravni član je tudi društvo DOVES so:

Okoljski program Združenih narodov - United Nations Environment Programme (UNEP)

UNEP je zelo pomemben partner FEE v promociji trajnostnega razvoja z okoljsko vzgojo. UNEP in FEE sta začela s sodelovanjem v letu 1996 z obveščanjem javnosti glede eko-turizma na primeru programa Modre zastave in razširitve koncepta na ne-evropske države in regije.  Z podporo UNEP-a je lahko FEE začel z implementacijo programa Modra zastava na območju karibskega otočja in v južno-vzhodni Aziji. UNEP je tudi član mednarodne komisije za Modro zastavo. V letu 2003 sta UNEP in FEE podpisala uradni dogovor o sodelovanju, ki zagotavlja sodelovanje med organizacijama na vseh skupnih področjih povezanih z okoljsko vzgojo. V tem sporazumu je poleg Modre zastave naveden tudi program Ekošola kot pomemben mednarodni model za okoljsko vzgojo, upravljanje, trajnostno usmerjenost in certifikacijo na mednarodnem nivoju.

Spletna stran: http://www.unep.org

Svetovna turistična organizacija - Wourld Tourism Organisation (UNWTO)

UNWTO je izjemno pomemben partner organizacije FEE predvsem iz vidika informiranja javnosti glede trajnostnega razvoja in promocije eko-turizma s pomočjo primera programa Modra zastava in promociji le-tega v ne-evropskih državah. S podporo UNWTO je lahko FEE začel z implementacijo programa Modra zastava na območju karibskega otočja in v južno-vzhodni Aziji. UNWTO je tudi član mednarodne komisije za Modro zastavo.  FEE je pridruženi član UNWTO. V letu 2007 je bilo članstvo razširjeno s podpisom dogovora o sodelovanju, ki poudarja vrednote FEE programov povezanih s turizmom. FEE je tudi sodeloval v delovni skupini zadolženi za vzpostavitev UNWTO-jevega Globalnega etičnega kodeksa, ki v celoti podpira FEE-jeva načela.

Spletna stran: http://www.world-tourism.org

United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO)

UNESCO je prav tako zelo pomemben partner FEE-ja. UNESCO trenutno organizira Dekado izobraževanja za trajnostni razvoj Združenih narodov (2005-2014) katere aktivni član je tudi FEE s svojimi petimi izobraževalnimi programi. UNESCO je tudi član Mednarodne komsije za program Mladi poročevalci (YRE). V letu 2010 je FEE sklenil tudi poseben dogovor z UNESCO-m, ki FEE kot nevladno organizacijo opredeljuje kot uradnega partnerja UNESC-a.

Spletna stran:  http://www.unesco.org