Kdo smo?

Zeleni ključ ponuja sistem odličnosti za panogo gostinstva in namestitev, ki temelji na zagotavljanju standardov na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja. Ta prestižna okoljska oznaka predstavlja zavezanost podjetij, da se njihovi obrati držijo strogega kodeksa mednarodnih okoljskih predpisov Fundacije za okoljsko vzgojo (FEE). Zeleni ključ za namestitvene obrate pomeni za uporabnike garancijo, da se z izbiro le-te zavestno pomagajo narediti razliko za naše okolje. Visoki okoljski standardi, ki se pričakujejo od teh hotelov, se vzdržujejo s strogim testiranjem in pogostimi pregledi na kraju samem.

Kaj delamo?

Promoviramo

The Green Key exists first and foremost to raise awareness of environmental and sustainability issues within the tourism industry and aims to create behavioural changes amongst guests, staff and suppliers world-wide.

Dodajamo vrednost

Zeleni ključ najprej in predvsem spodbuja ozaveščanje o okoljskih in trajnostnih vprašanjih v turistični industriji ter želi ustvarjati vedenjske spremembe med gosti, osebjem in dobavitelji po vsem svetu.

Vzgajamo

Posebno pozornost posvečamo obveščanju obiskovalcev/gostov o okolju prijaznih ukrepih, ki jih je sprejela izbrana namestitev ali objekt, da so takšne informacije na voljo gostom in da je tamkajšnje osebje usposobijo za najboljšo okolju prijazno prakso.

Izumljamo

Zeleni ključ nenehno išče nove in trajnostne načine delovanja in podporne tehnologije, da bi zmanjšal splošno rabo energije, vode in odpadkov